sâmbătă, 20 iunie 2009

Amalgam


Azi, n-am facut absolut nimic!... Desi trebuia sa fac cateva schite, n-am reusit sa misc creionul ala sa deseneze mai mult de o linie.
Ca sa ma revansez, mai scriu un post, pentru ca de filme deja m-am saturat.
Nu va recomand Save the last dance 1 si nici 2-ul. Gen Step up, si mai prost facut.
Nici Knowing, nu e cine stie ce. Inceputul promite, dar sfarsitul ma dezamageste. Ca in alte sute de filme apare si eterna Apocalipsa, care ne da tarcoale. Cauzele apocalipsei? Variate. De la o alta epoca de gheata la radiatii/explozii solare. Incalzirea globala ar trebui sa ne ridice cateva semne de intrebare, gen: "Eu ce fac ca sa apar natura?", "Eu cat de mult poluez?" etc.
De fapt toata lumea se intreaba(daca se intreaba) si nimeni nu face nimic. Daca le dai oamenilor cateva sfaturi, o sa sara in sus si o sa-ti raspunda obraznic, gen: "Aaaa, de ce sa nu merg cu masina la scoala(chiar daca e la 10 minute de casa) pentru ca trebuie sa o vada lumea(care nu cred ca le pasa de tine)??"sau "Dar vai, sa merg cu bicicleta? Scuza-ma draga, eu ma respect!"sau" Sa nu mai fac baie, doar dus? Ce am? Sunt nebuna? Sa renunt la baia mea cu saruri si muuulta spuma?" Sau pur si simplu eu sunt un smecher care arunca pe jos ceea ce consuma.
Bravo, copii! Maine, poimaine ajungem si noi ca aia din film... Arsi de soare, datorita noua. Deja a devenit un trend printre vedete, daca sunt eco poate poate imi creste popularitatea. Dar ia spuneti-mi, cati dintre ei au participat sau chiar organizat voluntariate pentru strangerea pet-urilor, sau gunoaiele din paduri? Ei? Pauza.
Putem colora din nou natura, in verdele proaspat al ierbii, in rosul macilor... Putem readuce apelor transparenta, trebuie sa vrem... Dar cei ce vor, nu prea au puterea, iar cei ce o au o folosesc pentru a reduce anii batranului nostru Pamant. Plecati capul? Va simtiti vinovati?
Eu de exemplu, nu-mi mai tin incarcatoarele in priza fara rost. Mi-am inlocuit becul obisnuit cu unul economic, merg la cumparaturi cu plasa mea si incerc sa merg fie cu autobuzul, fie pe jos, evitand taxi-urile.
Voi ce faceti? Intrati pe http://www.omuletiiverzi.ro/2009/06/ziua-mediului.html si o sa gasiti o lista prin care puteti ajuta Mama Natura.

Cat despre mine, voi continua seara cu maratonul de filme, urmatoarele pe lista: "Angels and Demons" si "He's not just that into you", daca le-ati vazut sa-mi ziceti cum vi s-au parut.

Ceva. Pentru tine.Pentru noi.


Mi-ar fi placut sa schimb ultimii 2 ani. Poate ca m-as mai fi uitat pe variantele alea la mate mai bine... Poate as fi ajuns altundeva, poate nu te-as fi cunoscut...
Timpul nu-l pot da inapoi, indiferent de cate ori ma voi da cu capul de pereti, de cate ori voi urla ca "nu-mi place", "nu mai vreau", "m-am saturat".
Si totusi de cate ori vad lacrimile ei sau simt atingerea lui totul capata sens si stiu ca tot ce s-a intamplat a avut rost si ca am urmat un drum pe care nu trebuie sa-l regret sub nicio forma.
Si ce daca azi ploua? Maine poate e soare. Daca maine e sfarsitul?(Mi se trage de la filmul "fenomen": Knowing). Voi sti ca am avut prieteni pentru care altii ar face moarte de om, voi sti ca am iubit si intr-o farama de timp mi-a fost impartasita iubirea, voi sti ca am facut multe greseli, dar am invatat zambind din ele.
Si poate chiar e sfarsitul... Unei perioade... Pe cat de frumoase, pe atat de chinuitoare. Atat agonie cat si extaz(stiu..."lipsa de originalitate").
Si tu?... Daca maine s-ar sfarsi totul, ce-ai face? Hai la mec(ar zice unii), cine nu si-ar dori sa moara mancand o inghetata McSundae cu caramel?(kfc sux).
Revenind la oile noastre... Vorbeam de timp... Ca trece repede stie toata lumea... Ca are mania de a face clipele cele mai fericite sa dureze 2 secunde, iar durerea sa para ca nu se mai termina...
Ca trece fie ca vrem fie ca nu,ca nu tine cont de dorintele noastre si uneori e prea crud.
Si? Nu mai poate el(timpul) de lamentarile fiecarora...
Cineva mi-a zis odata, fii spontana! Fa nu stiu ce chestii nebunesti... Cred ca spontanul este diferit la fiecare om, avem limite... Daca pentru tine, care traversezi Romania pentru a vedea un necunoscut aceasta inseamna spontaneitate, pentru mine ce faci tu ramane la stadiul de un simplu vis, intrucat nu m-as arunca niciodata in astfel de "aventuri".
O alta modalitate de a pierde timpul cu desavarsire este sa te plangi de viata, corpul, parul, ochii, inteligenta ta. Si eu ma plang, toata lumea are un moment cand are o astfel de stare... Dar mereu? Cate ore din viata ta ai plans pentru ca nu-ti convine nimic? Mai degraba decat sa te plangi, ai putea sa faci ceva ca sa imbunatatesti ce nu-ti place. Dar nuuuuu, exista lene, "n-am chef de schimbare, bla bla bla". Si atunci? Cum poti avea tupeul de a te plange ca nimic nu merge bine, dar stai frumos pe scaun si astepti sa-ti cada o minune in cap?
Hai sa fim melancolici, EMO, sa stam in intuneric si sa ne enumeram defectele. Ca de altceva nu suntem in stare! Te complaci, foarte bine! Atunci asa o sa ai si viitorul...
Dar, cine sunt eu sa judec?
Ma asteptam la mai multe din partea ta? Probabil. Acum nu-si mai au rostul.