sâmbătă, 27 februarie 2010

The invention of lying




Incepusem sa vad filmul acum cateva luni, insa umorul britanic de data asta m-a lasat rece si am abandonat vizionarea dupa 20 de minute. Aseara, insa, din motive personale, m-am decis sa-l revad.
Filmul ne prezinta o lume care nu stia sa minta, ba chiar se spunea absolut tot ce le trecea prin cap. Pana cand, eroul nostru, Mark Bellison, un scenarist concediat, isi minte mama,pe pe patul de moarte, ca se va duce intr-un loc calm,linistit, frumos in loc de locul gol in care credea. Totul se complica, atunci cand Mark realizeaza ca nu doar mama sa a ascultat inventiile lui, ci si cateva asistente. Vestea circula repede, afland pana si femeia iubita de Mark, Anna, pe care nu reusise s-o cucereasca atat datorita aspectului cat si datorita banilor...Lipsa. Astfel, Mark devine un adevarat profet si in curand se si imbogateste. Anna ce parere va avea?

Nu e cine stie ce. Insa... In esenta, chiar e magnific. Omul a inceput sa minta din frica, pentru binele altora, apoi cand a vazut ca "ii merge treaba" a inceput sa minta pentru el, pentru binele sau. Azi, toti mintim pentru noi, din placere, sa ne ascundem, nu conteaza.
Putem sa fim uneori niste javre, putem sa fim ai dracu de rai, si sa ne placa, ba chiar sa nu ne para rau... Cine a crezut vreodata ca exista persoana aia care n-o sa te faca niciodata sa plangi, se inseala, e de fapt doar o parere personala... N-are rost sa ai incredere in nimeni, ti se va dovedi inca o data ca esti ultimul fraier pentru ca ai crezut.