miercuri, 15 iulie 2009

Din rau in mai rau



Se zice ca dupa bine vine rau si invers. Niciodata nu e fericire deplina pentru mult timp. Daca razi prea mult asteapta-te sa plangi. Daca plangi gandeste-te ca o sa vina si ziua cand o sa zambesti. Ridicol! In cateva cuvinte am definit viata. Rau si bine. Derivate ar fi: putin mai bine, foarte bine, foarte rau, mai putin rau, mai putin bine. Ne ghidam dupa ce ar trebui sa fie bine in viziunea societatii, uitam cateodata ca avem personalitate si ca putem sa nu facem ce e bine, ci ceea ce credem noi ca e bine chiar daca pentru "restu`" nu e.
Putem sa alegem sa fim buni cu anumite persoane dar si rai. Nu prea cred in rau facut la voia intamplarii, dar binele vine din suflet.
Abia azi am realizat cat de mult pot rani cateva cuvinte... Cat rau poti face... Cateodata poti trece cu vederea, uneori de neiertat.
Nu exista regrete pentru greseli, exista regrete pentru ca ai facut pe cineva sa planga din cauza greselii tale, ca ai facut pe cineva sa regrete ca te-a cunoscut... Doar pentru ca tu ai fost... Prea slab de inger si te-ai pierdut cu firea.
Unii zic: gandeste-te numai la tine cand iei o decizie; altii: gandeste-te si la cei care pot avea de suferit de pe urma deciziei tale, daca se merita sa ranesti pentru ca tu sa fi fericit.
Am invatat sa calcam in picioare cine este mai slab decat noi si sa ne lasam calcati in picioare de cei mai puternici. De ce? Pentru ca fiecare subaltern trebuie sa fie sef in sectia lui. Nu exista sef suprem pe Pamant ci doar multi, multi (pseudo)sefi!
Ne place sa dam ordine si sa nu ne supunem, ne place sa fim rai pentru ca asa castigam respect, cand de fapt nu castigi decat o adunatura de injuraturi, de ce te mai miri ca te impiedici?
Nu-ti pare rau de rautatea de care dai dovada? Mie imi pare...
Rasare soarele, maine vei fi mai bun?