duminică, 27 iunie 2010

Dependente


Greselile sunt facute pentru a invata din ele. Fiecare din noi trebuie sa fie lasat sa se loveasca, sa cada, sa se ridice cu propriile puteri, iar apoi sa invete din cazaturi. Insa nu stiu cati din noi invata de la prima cazatura. Unora le place sa-si repete greselile, fie ca nu le considera greseli, fie ca le place, fie ca nu constientizeaza. Indiferent de motiv, ne place sa gresim. Pe moment, dupa ne bate realitatea la usa, dam de mustrari, lacrimi, si suferinta celor carora le-am gresit.
In viata toate se platesc, am simtit pe proprie piele... Nu ramane nicio fapta neplatita, mai devreme sau mai tarziu. Nu conteaza de ce ai gresit, nu conteaza nicio scuza, fapta ramane, si trebuie sa platesti...
Dependentele sunt considerate greseli, dauneaza, insa sunt si mai greu de indepartat. Si aici nu vorbim de tigari, alcool, droguri, vorbim de ceva mai profund: dependenta de un om. Nu mama, nu tata, un om pe care il iubesti cu tot sufletul si corpul.

"Orice iubire e un monodeism, voluntar la inceput, patologic pe urma."

In momentul cand devii dependenta fie de iubirea ce o simteai pentru cineva, fie dependenta de persoana respectiva, atunci lumea capata o alta culoare, te alegi cu niste ochelari de cal, si privesti doar in fata, doar spre el. Aici e greseala. Cum te dezveti? Renuntand normal. Doar ca asta pare imposibil. Fie iti impui, fie timpul decide. Nu pot spune, ca nu te vei intoarce, ca nu vei vrea sa devi dependent inca o data. E prea posibil, viata isi urmeaza cursul, orice invat are si un dezvat, pana la urma, vei fi liber, vei scapa.
Vei scapa cu ajutorul tau. Vei renunta, te vei intoarce, vei renunta din nou, pana cand vei realiza singur ca iti faci rau, si cel mai probabil le faci rau si celor din jurul tau.
Nu-ti ramane decat sa iti ceri spasit iertare, si sa privesti spre o noua zi. Trecutul nu trebuie sa fie prezent, si n-are ce cauta in viitor.

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift."