duminică, 6 septembrie 2009

Diferit


- Continui sa crezi ca suntem diferiti?
- Suntem total diferiti...
- Si atunci de ce ne intelegem asa bine?
- A fi diferit de cineva nu e egal cu a nu te intelege cu acel cineva. Asta e diferenta. Iti place la mine ce nu vei vedea niciodata la tine, dar asta pana cand? Pana cand imi vei critica drumul atat de diferit de al tau, pana cand vom ajunge de mana la rascruce, iar eu, iti voi da drumul. Vei fi in stare sa ma urmezi pe un drum care este total impotriva perceptiilor tale?
- Te-ai indragostit vreodata?
- De unde pana unde intrebarea asta?
- Daca te-ai fi indragostit pana acum ai fi realizat ca nu exista bariere de netrecut atata timp cat dupa ele se afla EA sau... In cazul tau, EL.
- Cine imi ofera garantia ca EL va fi langa mine indiferent de bariere?
- Nimeni. Trebuie sa sti tu, nu sa-ti zica altcineva.
- As vrea sa stiu...
- Ma vezi?... Sunt aici. Deschide ochii! Nici sa-i deschizi nu poti, te-a orbit mandria... Uita-te la mine! Ai impresia ca ti-as face vreun rau? Nu vreau si nu pot sa-ti fac niciun rau, de ce? Pentru ca nu sunt ca tine. Daca tu poti sa-i calci pe toti in picioare, uite ca eu nu pot.
- Poate ca in asta consta superioritatea unora, ca sunt constienti ca pot face rau, dar aleg sa n-o faca...
- Daca cineva va iesi sifonat din relatia asta eu sunt ala, nu tu, si chiar de ai fi tu nimeni nu si-ar da seama. Nu sunt prost, stiu in ce ma bag!
- Poate sti in ce te bagi, dar nu recunosti ca te bagi...
- Am recunoscut!
- Nu ai recunoscut nimic. Si-au dat toti seama....


"privirea ta, vorba ta, in sfarsit, toata persoana ta în prezenta mea nu era decat dragoste, tu erai atat de putin stapan pe tine insuti, incat chiar si persoana cea mai proasta stia ca esti indragostit de mine"

Veronica Micle în scrisoare către Mihai Eminescu (19 februarie 1880)